Ронливо тесто

тесто

Тук споделяме с вас една рецепта за много лесно тесто. Изисква само 4 съставки и малко време за направата му. Има лек сладникав вкус, който се съчетава безпроблемно с всякакви сладка, кремове, плодове, сметана и…общо взето с всичко, което може да ви хрумне. Може да се използва като блат за тарталети или леки едноблатови торти, както и за пайове и всевъзможни кейкове.

Продукти:
  • 250 гр. брашно
  • 125 гр. масло
  • 75 гр. захар
  • 1 бр. яйце
продукти
Приготвяне:
  1. Извадете маслото от хладилника и оставете да омекне на стайна температура или пъхнете за 10-ина секунди в микровълновата. смесване на продукти
  2. Пресейте брашното в купа.
  3. Прибавете към брашното захарта ,яйцето и маслото. продукти за тесто
  4. Намачкайте с ръце докато маслото попие в брашното и се образува ронливо тесто.
  5. Оформете тестото на топка, увийте във фолио или наелонов плик и пъхнете в хладилника за поне половин час. тестото за пай
  6. Пригответе си форма. Покрийте я с хартия за печене. Сложете топката тесто в нея. Разтрошете я и като натискате с пръсти я разстелете равномерно по дъното на формата.

оформчяне не блат


Съвет:

1. Ако искате да използвате тестото като основа за кейк или пай, разстелете го и по стените на формата. Пъхнете тавичката във фурната и печете за 10 минути на 180°C. Извадете, сложете пълнежа и печете до готовност.

2. Ако десертът не се нуждае от печене, оставете блата за 15-18 мин. в печката на 180°C – така ще е готов директно за хапване.

2015-01-30T11:36:05+00:00 January 15th, 2015|0 Comments

Leave A Comment