Кралска глазура

Кралска глазура за украсяване на сладки

Кралската глазура е идеална за декориране на всякакви сладки и бисквитки (става дори и за мъфини), както и за слепване на различни елементи. Имайте предвид, че изсъхва сравнително бързо, затова я нанасете веднага след като я приготвите. Ако почне да се сгъстява, добавете още малко лимонов сок.

Продукти:

  • 2 белтъка от големи яйца
  • 130 гр. пудра захар
  • 1 суп.л. лимонов сок
  • ½ ч.л. ванилия
  • Безвредни оцветители

Приготвяне:

  1. В купа разбийте белтъците и лимоновия сок, докато сместа почне да побелява. Постепенно прибавете ванилията и пудрата захар, докато се получи гъст крем. Кралска глазура
  2. Глазурата може да поеме и по-голямо количество пудра захар (около 300-330гр.), но според мен става прекалено сладка, а и не толерирам прекалената консумация на захар. Важното е да е достатъчно гъста, за да не се разтече и да се стегне добре.
  3. Разпределете кралската глазура в различни купички/чашки и добавете от безвредните оцветители. Ако ви остане още от сместа, я покрийте с домакинско фолио и я приберете в хладилник.

Кралска глазура за декорация на сладки

Идея: С помощта на шприц може да направите контури с по-гъста бяла кралска глазура, а вътрешността да запълните с малко по-течна (разредете с няколко капки вода) и оцветена в друг цвят глазура. С четка за рисуване нанесете сместа върху сладките и изчакайте да се втърди. Може да поръсите с пръчици или друг вид декорации.

2015-09-29T13:15:12+00:00 October 30th, 2013|0 Comments

Leave A Comment