За нас 2017-03-15T04:35:29+00:00

Така… ето това е мястото, където ние се представяме пред вас или по-скоро мястото, където вие се запознавате с нас, или с други думи казано – това е първата ни среща.

Да си признаем – изчетохме много други блогове, преди да се решим как да ви се представим, с намерението да не сме тривиални и да проявим оригиналност. И така след толкова изчетени думи и време прекарано в пулене пред екрана, стигнахме до извода, че има толкова много прекрасни блогове и сайтове, хора надарени с въображение и сръчност, и невероятни идеи, и всеки тотално различен от другите – по своему си оригинален. И тогава разбрахме, че каквото и да ни хрумне, то най-вероятно вече е измислено. Не е нужно да се чудим специално какво да ви разкажем, или как да ви се изтъкнем и какви най-хвалебствени слова да използваме за нашите персони, за да бъдем по-други от останалите… даже точно обратното – както всички хора по света се отличават, така и ние. И за да бъдем различни, просто трябва да бъдем себе си и да ви разкажем накратко всичко за нас – такова, каквото си е.

Ние сме две сестри – Мила и Алекс, или както ни наричат всички другари, близки и далечни познати –


Хари аз и Лекси сис

Родени сме и сме отраснали в сърцето на София. Имали сме късмета да бъдем отгледани от най-прекрасните родители в най-хубавото семейство на света. Гледали са ни като писани яйца, не че и сега не ни гледат – просто им създаваме по-малко грижи, до момента, в който е дошло времето да напуснем уютното ни гнездо и да хвръкнем накъдето ни е подбутнала съдбата.

Ще ни попитате как започна всичко? Откъде ни хрумна идеята за тази страничка? Защо изобщо решихме да я споделим с вас? Значи всичко се случи по следния начин…

Тази въпросна съдба решила да ни раздели като ни изпрати в различни страни. Но тъй като нищо, та дори и самата тя, не може да ни откъсне една от друга, решихме да направим този блог, където да създадем наш си свят, в който можем да сме непрестанно заедно и да правим това, което ни харесва.

А общите ни интереси – колкото щеш! Обожаваме да пътуваме – за сега имаме само едно излизане от Европа, която сме поне преполовили, но един свят не може да ни се опъне – ще го извървим целия! Защото чувството, което изпитваме, когато попаднем на ново, непознато място, за нас е незаменимо! Ходили сме умишлено, попадали сме случайно и сме откривали неочаквани красотички, които така са ни впечатлявали, че решихме – всеки трябва да знае за тях и да ги види със собствените си очи, за да разбере… За тези наши пътувания, какво ви препоръчваме и кое не е задължително да се види, може да прочетете в раздела – „Насам-натам“.

насам-натам

насам-натам1

насам-натам2

Книгите! Ех, да имаше човек време в живота си да прочете поне един път Александрийската библиотека!

книжки

Изкуството! Жадни са душите ни за него и докато има неразгледани галерии, необходени музеи и невидяни замъци, дворци и чудеса не ще познаят мира нозете ни!

изкуство

И двете рисуваме (когато ни остане време) – с всякакви бои, пастели, моливи, въглени, графити…

рисуване

Снимаме страстно всичко, което предизвиква чувства в нас…

сис снима 2

as

сис снима

азснимам

И понеже аз (Хари) бях толкова пристрастена към това си хоби, реших да го превърна в нещо повече от това. Мама редовно ми купува списания за фотография, аз често се ровя в такива сайтове, дори си бях купила един онлайн курс и… накрая какво се получи… сега ходя в една академия и уча фото-дизайн. Покрай това, както и заради хубавата ни страничка, и защото много си приличамe във всички отношения, Лекси също реши да се запише на един 3-месечен курс по фотография. И за да може нашите снимки да ви радват, а и за да споделим с вас ценни знания и съвети как и вашите снимки да се подобрят, се надяваме в най-скоро време да имаме и нов раздел – Фотография.

И най-накрая, но може би все пак на първо място, тази страничка съществува, защото имаме сръчни и чевръсти пръсти, здрави нерви, обичаме да си похапваме вкусно и както вероятно и сами се досещате – готвенето ни доставя истинско удоволствие!

сис папка

аз папкам

Тази малка страничка обхваща една голяма част от нашия живот. Тя е много ценно и лично място, тъй като тук можем да сме заедно…

ние

 ние 1

ние 2

…тук споделяме най-хубавите си моменти…

моменти1

ние сме

…тук правим това, което харесваме…

ние 3

И така, ето тук отваряме вратата на този наш свят и ви каним да надникнете вътре… Дано времето прекарано с нас ви зареди с приятни емоции, направи ежедневието ви по-цветно и ароматно, и подслади живота ви!