Крем карамел

Класически крем карамел

Classic Creme Caramel Recipe

Кой обича да си похапва крем карамел? Е ще сме откровени с вас и ще си признаем, че не го харесваме, но както се казва – това си е класика в жанра. Нашата прекрасна майка го обожава и добре, че е тя, че да можем да го приготвим и да споделим рецептата с тези от вас които го харесват.

Classic Creme Caramel


Както много други рецепти и тази има безброй варианти. Спряхме се на следната, защото е тествана много пъти в нашето семейство.

Има няколко неща за които трябва да внимавате когато приготвяте крем карамел: разбийте яйцата преди да прибавите захарта а след като я добавите бъркайте минимум за 3 минути с миксера – важно е да се образува гъста пяна и накрая, но не на последно място – водата от тавата не трябва да попада в крема – ако ври силно намалете печката или добавете хладка вода.

Продукти за 4-6 броя крем карамел:

 • 500 мл. мляко
 • 130 гр. захар
 • 4 яйца
 • 2 пакетчета ванилия
 • ½ лимон

Необходимо още:

4-6 формички за крем карамел (зависи от размера) и също толкова супени лъжици захар, ръкавица, дълбока тава

Приготвяне на крем карамел:

 1. Разбъркайте с миксер яйцата. Прибавете захарта. Бъркайте за още няколко минути на висока степен докато получите пухкав крем.
 2. Прибавете млякото и ванилията. Разбъркайте добре.
 3. Изтискайте сока на лимона.
 4. Ако имате формички от алпака, ги сложете директно върху котлона. Сипете във всяка от тях по една супена лъжица захар и разделете лимоновия сок. Пуснете котлона. Изчакайте да се карамелизира захарта и дръпнете с ръкавица настрана. (Ако имате друг вид формички, карамелизирайте захарта и сока в малък съд на котлона и после разпределете по равно карамела в тях.) Creme Caramel Preparation
 5. Разделете сместта по равно във формите. Сложете формите в тавата.
 6. Сипете внимателно гореща вода отстрани в тавата и пъхнете във фурната. Печете на 180º С за около 60 мин. или докато коричката отгоре започне да става златиста.
 7. След като изстинат напълно, може да съхранявате в хладилника за около 3-4 дни.

Easy Creme Caramel Recipe

Easy Creme Caramel

Да ви е сладко!

Classic Creme Caramel

The Best Creme Caramel

2017-09-09T14:52:26+00:00 August 29th, 2017|0 Comments

Leave A Comment