Хапки с бри и смокини

Хапки с бри и смокини

Fig and Brie Bites

Очаквате много гости и се чудите какво да им предложите като предястие? Искате да е нещо по-различно, оригинално, впечатляващо и вкусно? Ако може масата ви да изглежда като извадена от някое списание? И ако се приготвя лесно и бързо? Дали е възможно се питате? Разбира се!!!

Предлагаме ви една страхотна комбинация от вкусове, която със сигурност ще очарова гостите ви. В комбинация с някое тръпчиво сухо вино тези хапки ще се превърнат в страхотно начало на една кулинарна вечер. По желание (и ако имате време) може да намажете филийките с масло, а ако искате тези хапки да станат истинска сензация, то непременно се снабдете с горчица от смокини. С нея може да намажете филийките или да сложите по една голяма капка върху сиренето бри и отгоре смокинята, гроздето или ореха (така ще сте сигурни, че няма да изпаднат при вдигането на филийките). За да добавите и „черешката на тортата“ сложете по средата на масата и една чиния/плато/дъска със смокини, зърна грозде, няколко големи парчета бри (и/или и други меки сирена). Със сигурност всички ще останат очаровани от такава трапеза. Да ви е вкусно и наздраве!


Продукти:

  • франзела
  • бри
  • смокини
  • орехи
  • бяло грозде

Приготвяне:

  1. Нарежете на тънки филийки франзелата.
  2. Измийте и нарежете на филийки смокините.
  3. Разрежете зърната грозде на две.
  4. Сложете върху всяка филийка по резънче бри. Сложете върху една трета от филийките резънче смокиня. Върху друга трета – грозде, и на последните по орехче.
  5. Подредете хапките върху чинии или подноси като ги редувате.

Fig and Brie Crostini

Да ви е вкусно!

Brie and Fig Crostini Appetizer

Brie and Fig Crostini

2017-11-06T11:00:02+00:00 November 6th, 2017|0 Comments

Leave A Comment