Овесени ядки с банани и боровинки

Една здравословна закуска

Overnight Oats with Greek Yogurt

Не знам вие как сте сутрин, но на мен обикновено много ми се спи и едва ставам от леглото. Все си мисля, че трябва да си приготвям дрехите за следващия ден от предната вечер и никога не го правя. В резултат на това прекарвам доста време пред гардероба, чудейки се какво да си облека. Това + не-чак-толкова-бърз душ, задължителното ми джинджифилово лате и сушенето на косата отнема цялото ми време, преди да изляза за работа, затова и не закусвам вкъщи. Но това не означава, че пропускам закуската, това толкова важно хапване за деня, просто закусвам на работа. И тъй като не съм особено голям фен на боклучките, предпочитам да си хапна нещо вкусно и здравословно, нещо, за което всичките ми колеги ми звиждат. И понеже нямам време да си приготвя нещо, преди да изляза, си приготвям закуската от предната вечер и ми отнема точно 3 минути.

Blueberry Banana Overnight Oats with Chia


Тези вкусни овесени ядки могат да се приготвят и с други плодове, бадемовото мляко може да се замени с прясно или соево мляко, а сиропът от агаве може да се замени с мед или кленов сироп. Въобще, възможностите са много и може да пригодите тази здравословна закуска към собствения си вкус.

Blueberry Banana Overnight Oats

Продукти:

 • 80 гр. кисело мляко
 • 80 мл. бадемово мляко
 • 30 гр. овесени ядки
 • 1/2 банан
 • 20 гр. боровинки
 • 1 с.л. сироп от агаве
 • 1/2 с.л. чия семена

Overnight Oats Breakfast Idea

Приготвяне:

 1. В купичка или бурканче сипете овесените ядки.
 2. Добавете киселото мляко и бадемовото мляко..
 3. Прибавете нектара от агаве и семената чия и разбъркайте добре.
 4. Покрийте купичката с домакинско фолио или затворете бурканчето и го оставете в хладилника за през нощта. Overnight Oats with Almond Milk
 5. На сутринта нарежете половин банан и го добавете към овесените ядки. Прибавете и боровинките, разбъркайте добре и се насладете на здравословната си закуска.

Blueberry Banana Overnight Oats with Chia Seeds

Overnight Oats with Blueberries

2017-04-08T15:31:26+00:00 April 8th, 2017|0 Comments

Leave A Comment