Еднорози на клечка

Unicorn Pops или Еднорози на клечка

Unicorn Cake Pops

Хари ми беше на гости в Лондон и освен многото разходки до Гринуич, Челси и Кенсингтън (няма да повярвате, но времето беше прекрасно и беше постоянно над 25 градуса!), мини екскурзийката ни до морето в Брайтън и многото снимки, трябваше и да похапваме, да си готвим и да се погрижим за любимия ни блог. Това доведе до осъществяването на няколко различни идеи и на една от новите ми мании, а именно – еднорози! Постоянно се опитвах да ги вкарам в разговора и Хари само ми се смееше, но хей, стигнахме и до тях и се получиха супер сладурски. Много са подходящи за детски партита и рожденни дни, за Деня на детето или просто, ако искате да зарадвате малките пакостници. Въоръжете се с малко търпение и необходимите продукти и инструменти, и се забавлявайте!

Unicorn Marshmallow Pops

 Продукти за еднорози на клечка:

 • 20 бонбона маршмелоу
 • 50 гр. бял шоколад
 • 40 гр. бял фондан
 • 30 гр. фондан различни цветове – розов, лилав, жълт, оранжев и т.н. (ако нямате различни цветове фондан, може да използвате бял, да го разделите на няколко топчета и да го оцветите със сладкарски бои)
 • Различни видове декорация – малки сърчица, топченца, пръчици, звездички и каквото още намерите
 • Златен сладкарски спрей – по желание
 • Цветни сладкарски маркери (предимно черен и розов)

Unicorn Decoration

Ще са ви необходими още:

 • 20 дървени шишчета или клчеки за кейк попс
 • формички за изрязване на фондан с избутвател – цветя, сърчица, звездички
 • тънка и мека четка за рисуване – по желание
 • поставка за кейк попс, парче от стиропор или дори картонена кутия от яйца, така че да може да забодедете еднорозите на клечка и да стоят изправени
 • пудра захар за поръсване

Unicorn Pops

Направихме и кратко клипче, с което обясненията ще станат още по-лесни:

Приготвяне:

 1. Започнете с оформянето на ушите и на индивидуалните рогчета на еднорозите като използвате белия фондан. Ушите направете като изострени триъгълници, които са по-дебели в основата и стават по-тънички към върха. По този начин, когато ги залепите, що стоят изправени и няма да падат от собствената си тежест. Притиснете ги в средата с клечка за зъби, за да придобият по-дъговидна форма и ги оцветете в средата с розов сладкарски маркер, за да получите вътрешната част на ушите.
 2. За рогчетата оформете издължени “пръчици”, които изстъняват в единия край и навийте на спирала. Ако имате златен сладкарски спрей ги напръскайте, а ако разполагата със златна пудра, я нанесете с четка за рисуване, така че да изглеждат златни.
 3. Разточете някой от другите цветове фондан като не забравяте да поръсите малко пудра захар по работната повърхност, защото иначе могат да залепнат. Изрежете малки цветчета и ги притиснете с пръсти, така че листчетата да стърчат по-напред и да изглеждат по-ествествни, а не плоски. Ако имате малки топченца за декорация, може да мацнете с четката за рисуване съвсем мъничко вода в средата на цветчетата (по-малко от капка, наистина само колкото да ги навлажните леко) и поставете по едно или три топченца, водата е достатъчна да ги залепи.
 4. Повторете процедурата с всички цветове фондан, които имате, и използвайте и други формички – сърчица и звездички. Оставете всички фигурки настрана, така че да се втърдят. Така ще ви е по-лесно да ги залепите за еднорозите. Unicorn Cake Pops Decoration
 5. Използвайки черен сладкарски маркер, нарисувайте личица на еднорозите. Само очички са достатъчни, може затворени и сънливи или извити в приятелска усмивка. Забодете бонбоните маршмелоу на тъпата страна на дървените клечки.
 6. Разтопете белия шоколад на водна баня. Потопете горната страна на един еднорог в шоколада и с малка лъжичка нанесете малко и по задната част на “главата” му. Посипете малки цветни топченца, предимно от задната страна, така че да се получи цветна грива. След това залепете рога по средата на главата, закрепете ушите от двете му страни и поставете по едно цветче (може и повече) за финалния завършек.
 7. Забодете клечката в парче стиропор и оставете настрана да стегне. Повторете процедурата и с всички останали еднорози на клечка.

Unicorn Marshmallows

2017-08-17T18:04:50+00:00 June 1st, 2017|0 Comments

Leave A Comment